FAQ

Var är MultiCon 2017?
Precis som tidigare år kommer MultiCon 2017 äga rum på Arena Satelliten i Sollentuna Kommun, Stockholms län.

När är MultiCon 2017?
MultiCon 2017 kommer äga rum den 29e juni – 2a juli!

När öppnar anmälan?
Anmälan öppnar den 20e januari.

När stänger anmälan? Finns det platser kvar?
Anmälan stänger den 31a maj. Det finns hel- och halvpass kvar och vi kommer att gå ut med det tydligt på hemsidan om de skulle ta slut eller vara på väg att ta slut.

Varför är MultiCon 2017 det sista MultiCon? 
Efter fem år av Multicon och många år av tidigare arrangemang känner gänget bakom Multicon att vi gjort vårt som arrangörer. Vi vill lämna över till en ny generation av konventfix och storslagna idéer och ser fram emot vad ni kommer att hitta på! Vill ni ha lite hjälp på traven så borde ni kika in fliken som heter ”Gör det bättre själv!”.

Kommer MultiCon 2017 att ha en åldersgräns?
MultiCon 2017 välkomnar deltagare från 13 år och uppåt, räknat från det år du är född. Det innebär alltså att du måste vara född år 2004 eller tidigare för att delta. Alla som är under 18 behöver målsmans godkännande för att få gå på konventet. Vi har ingen övre åldersgräns.

Vad kommer hända på MultiCon 2017?
Inget schema är satt ännu, men du kan räkna med nördiga föreläsningar, diskussioner, tävlingar, musik och självklart ett Halabaloo!

Vad är ett ”Halabaloo”?
Bara det mest fantastiska nördiga cosplay-dansparty du någonsin kommer att gå på!

Vad är cosplay och hur gör jag det?
Att “cosplaya” är att klä ut sig till karaktärer från t. ex. böcker eller filmer. Du får cosplaya vilken karaktär du vill, även sådana som tillhör andra fandoms än de som konventet fokuserar på! Det enda vi ber er tänka på är att skor inte är tillåtna i lokalen där vi har Halabaloot.

Får jag ha vapen till min cosplay?
Vi tillåter självklart inga vapen som kan användas för att skada folk. Eftersom det mesta cosplayandet sker under danspartyt är det av säkerhetsskäl inte tillåtet med blankvapen av metall. Vapen av kartong, papier maché, plast och boffervapen är alla tillåtna!

Kommer det att finnas boende på MultiCon 2017?
Precis som tidigare år kommer vi att erbjuda sovplatser för övernattande deltagare. Det innebär att det kommer finnas en lokal där deltagarna får sova på golvet och där vi serverar frukost. På boendet kommer det finnas ansvariga vuxna som ser till att brandregler samt övriga regler följs, och som kan hjälpa till om något skulle hända.

Varför går det inte att bo på Biblioteket under MultiCon 2017?
Tidigare år har vi erbjudit boende på Sollentuna Bibliotek under MultiCon, men i år kommer vi endast att ha boende på Rackethallen.

Då vi ökat antalet biljetter inför MultiCon 2016 är tyvärr Biblioteket för litet för oss att använda. Dessutom kräver brandsäkerheten väldigt många funktionärer för ett såpass litet antal övernattande. Därför har vi valt att bara använda Rackethallen, som är en mycket större lokal. I och med detta kommer vi kunna göra Rackethallen till ett mycket bättre boende, med fler funktionärer som kan se till att allt fungerar bra.

Vi kommer att ordna med slussning mellan boendet och konventlokalen varje morgon och kväll så att ingen behöver gå ensam.

Jag var på ett tidigare MultiCon, kommer MultiCon 2017 vara exakt samma sak?
På MultiCon 2017 kommer mycket nytt att hända, men stämningen och den härliga MultiCon-andan kommer självklart vara kvar! Det är också troligt att några av våra populäraste aktiviteter kommer dyka upp igen…

Jag var INTE på ett tidigare MultiCon, kommer jag att vara utanför?
Såklart inte! Alla är välkomna, oavsett om du har varit på ett tidigare konvent eller inte, om du åker med kompisar eller själv, om du gillar alla våra fandoms eller bara en. På MultiCon finns många chanser för dig att lära känna nya människor: på meet-ups, under aktiviteter eller på boendet!

Hur gör ni för att skapa en trygg miljö för deltagarna på MultiCon 2017?
På MultiCon 2017 kommer det att finnas funktionärer på plats, samt våra huvudfunktionärer som alla är vuxna med tidigare erfarenhet av konvent. Någon av dessa går alltid att hitta i receptionen och runt omkring på konventet om en deltagare behöver hjälp eller har frågor. MultiCon har dessutom nolltolerans mot alkohol och droger, samt trygghetsregler som vi förväntar oss att alla följer. Vi vill att de fandoms och människor som hyllas under konventet ska stå för positiva värderingar och väljer därför att undvika innehåll som inte passar in i MultiCon-andan!

Är MultiCon 2017 tillgängligt för personer med funktionsnedsättning?
Konventlokalerna är rullstolsanpassade. Om du behöver en assistent eller ledsagare får dessa givetvis följa med på konventet gratis. Vi ber er då att kontakta oss med deras namn i förväg. Tyvärr har vi inte möjlighet att själva hjälpa till med ledsagning som vi har gjort tidigare år.

Vi som arbetar på MultiCon kommer göra vårt bästa för att alla som vill ska kunna uppleva konventet! Om du har frågor, kontakta oss på info@multiconsverige.se.

Jag undrar något, vem ska jag kontakta?
Alla frågor ställs lättast till oss via mail på info@multiconsverige.se eller på vår tumblr. Vi svarar så fort vi kan!