Föreläsare

Här kan du läsa om våra spännande föreläsare!

Kristina Rudbjer

rudbjer-paraply

Kristina Rudbjer är lärare i svenska och religion. Hon är dessutom något av en expert på serien Doctor Who.

Kristina har medverkat som föreläsare på alla tidigare MultiCon och i år kommer hon tillbaka med en spännande föreläsningo om Supernatural med titeln Hjältens resa – Supernatural och hjältemyten sett ur ett religionshistoriskt perspektiv. Är du intresserad av religion, mytologi, änglar och demoner är det definitivt något du vill se! Hon kommer också att föreläsa om Doctor Who med ett tema inspirerat av MultiCons sista kapitel: Gott Slut – Doktorns sista äventyr. Om regenerationer och hur tiderna förändras. Helt enkelt två föreläsningar du inte får missa!

Julia Skott

JuliaSkott

There is no try. Except there totally is.

DIY or do not. Men det är faktiskt helt okej att försöka. Och vi är många som inspireras av våra intressen när det kommer till pysslande, skapande, och uppfinningsrikedom. Julia Skott, som bland annat skrivit boken Håll käften, jag räknar – en stickare bekännelser, pratar om nördpyssel och den plats det har i fandoms, i samhället, och i livet.

Jack Werner

Jack Werner. Bild: Magnus Bergström
Jack Werner. Bild: Magnus Bergström

Jack Werner är en journalist och bloggare som är något av en svensk expert på internetkultur. Han har bland annat varit med och lanserat Viralgranskaren i gratistidningen Metro för vilken han belönades med Stora journalistpriset.

Förutom att granska virala historier har Jack snöat in sig på fenomenet creepypasta. Han har skrivit boken Creepypasta: spökhistorier från nätet och driver hemsidan Creepypasta.se. Du kan även lyssna på Jacks podcast, Creepypodden, som produceras i samband med Sveriges Radio. Förslagsvis lyssnar du på den en mörk natt när ingen annan är hemma eller på en sen kvällspromenad på avlägsna skogsvägar.

På MultiCon kommer Jack att återigen hålla ett föredrag om creepypastor, som vi hoppas kommer vara lika delar lärorikt och skitläskigt …

Spara