Författarpanelen

Författarpanelen på MultiCon 2017 kommer att fokusera på hur man skriver fantasy, och urban fantasy i synnerhet. Hur skapar man en egen fantasyvärld egentligen? Ska man hitta på ett eget språk? Och måste det vara vampyrer med?

Här kan du läsa mer om bekräftade författare som ska vara med i panelen!

Christin Ljungqvist

Ola Kjelbye
Christin Ljungqvist. Foto: Ola Kjelbye

Christin Ljungqvist är född 1983 och bor i Göteborg med man och barn. Hon debuterade 2012 med den genreöverskridande romanen Kaninhjärta och har sedan dess även utkommit med Fågelbarn och Rävsång. Vid sidan av sitt skrivande har Christin Ljungqvist arbetat i bokhandel och som skrivkurslärare på Folkuniversitetet, samt bloggat för Books and Dreams och LitteraturMagazinet. Hon har mottagit flera stipendier, bland annat Göteborgs Stads arbetsstipendium för författare 2015. 2017 utkommer hon med Vita Tigern hos Gilla Böcker.

Anna Arvidsson

Anna Arvidsson
Anna Arvidsson. Foto: Göran Segeholm

Anna Arvidsson bor i Stockholm och arbetar som kommunikatör. Anna har alltid skrivit i någon form, men under stressiga studier tappade hon sitt kreativa skrivande. Under flera år trodde hon att hon helt enkelt saknade fantasi. Sedan skrev hon Ordbrodösen – en historia om kvinnor som kan styra andra människor med sina skrivna ord.

Annas skrivprocess började med att hon kom på titeln. Ordet gav inte en enda träff enligt Google och ändå tyckte hon inte att det kändes påhittat. Hon var tvungen att få veta vad en ordbrodös var.

Som läsare har Anna ingen favoritförfattare eller ens en favoritgenre. Istället har hon en favoritkänsla. ”När en historia framkallar den märker jag hur min puls ökar och hur jag liksom lutar mig framåt. Det brukar hända när hemligheter avslöjas, när val som tycktes obetydliga visar sig vara livsavgörande, när trådar knyts samman … För mig är det ett slags berättandets magi”, säger hon.

Instagram.com/ordbrodosen

Sara Bergmark Elfgren

Sara Bergmark Elfgren
Sara Bergmark Elfgren. Fotograf: Gabriel Liljevall

Sara Bergmark Elfgren är skaparen av poddserien De dödas röster, och tillsammans med Mats Strandberg har hon skrivit Cirkeln och de andra Engelsforsböckerna. Nu är hon aktuell med serieromanen Vei – bok 1, en fantasyberättelse inspirerad av nordisk mytologi, tecknad av Karl Johnsson.

Saras hjärta klappar extra hårt för diskbänksfantasyn, det vill säga när vardag och magi möts. Och det är precis vad som händer i romanen hon skriver just nu och som kommer ut i september 2017.

På fritiden gillar hon att läsa, överanalysera film och teveserier, umgås med familj och vänner, förlora sig i tevespel och äta vegansk mat.

http://www.sarabelfgren.com/