Gäster

Här kan ni läsa om gäster som kommer att medverka på MultiCon 2017!

Peak Geek

Paloma Halén Román
Paloma Halén Román
Vian Tahir
Vian Tahir

Peak Geek är podden som tillfredsställer alla dina nördbehov! Här avhandlas viktiga frågor som vem som egentligen är bäst i Harry Potter, vem som skulle vinna i en fajt mellan Sarah Connor och Ellen Ripley och om Justice League kommer floppa eller inte. Podden leds utav Paloma Halén Román, filmvetare och frilansskribent, samt Vian Tahir, popkulturexpert och kommunikatör. Varannan vecka släpper de ett nytt avsnitt, på ett nytt tema. Under Multicon kommer dock ett alldeles särskilt liveavsnitt spelas in, där ni i publiken har möjlighet att delta i samtalet med Sveriges kunnigaste och roligaste nördduo!

LudoSport

foto_3

Lär dig att fäktas med ett ljussvärd på en LudoSport-provträning!

På MultiCon 2017 kan du delta i en provträning i Sporting Light Saber Combat (ljussvärdsfäktning), en ny, spännande idrott skapad av organisationen LudoSport under de senaste 10 åren. Light Saber Combat är en äkta sport, säker och rolig, där man tränar för att duellera effektivt med ett ljussvärd. Idrotten har kodifierade regler och standarder och är utövad i 7 kampstilar. Under provträningen kommer du att lära dig idrottens regler samt några grundtekniker i den första stilen, Shii-Cho.

LudoSport är den första internationella akademien som lär ut och utövar Sporting Light Saber Combat. Grundad 2006, finns LudoSport nu i flera länder i Europa och i USA. Sedan 2015 finns LudoSport även i Stockholm.
Mer information om LudoSport och Sporting Light Saber Combat hittar ni på: http://sweden.ludosport.net