Gör det bättre själv!

När MultiCon arrangerades för första gången i nådens år 2013 var det nog ingen (allra minst arrangörerna) som anade att det skulle fortsätta att arrangeras under ytterligare fem somrar. Att se MultiCon växa och utvecklas, att se hur deltagarna blir fler och engagerar sig mer genom att själva arrangera aktiviteter har varit en fantastisk resa som överträffat alla våra förväntningar.

Men all good things come to an end, och efter att ha varit konventarrangörer i tio år börjar medlemmarna i Kulturföreningen Swish känna att det är dags att hänga upp hatten på hyllan och låta nya talanger ta över. Därför blir MultiCon 2017 #sistakapitlet, det sista och mest fantastiska MultiCon någonsin.

Ändock …  tio års erfarenhet och kontakter är ju ingenting man vill slänga i papperskorgen bara sådär, och det är där du, kära MultiCon-deltagare, kommer in i bilden. Precis som en ny skådespelare tar över rollen som The Doctor är det nu dags för den yngre generationen att ta sig an rollen som arrangör – för sina alldeles egna konvent och event. Vi kallar kort och gott konceptet för “gör det bättre själv då” för det är precis det vi hoppas att ni ska göra.

Och vad har Kulturföreningen Swish med saken att göra? Jo, vi vill helt enkelt hjälpa till! Istället för att alla som vill arrangera ett konvent ska behöva starta sin egen förening, knyta sin egna kontakter och lära sig allting från grunden är vår tanke att nya engagerande personer ska kunna gå med i vår förening och arrangera saker genom den – med viss hjälp från de gamla arrangörerna (vi säger inte att vi är som Obi-Wan Kenobi som lär Rey att bli en jedi … men vi säger inte heller att vi inte är det).

Har du en idé som du skulle vilja arrangera men inte vågat dig på eftersom det känns stort och läskigt? Funderar du på om den där idén du har faktiskt går att genomföra i praktiken? Vill du ordna en spelning för ditt nya wrockband? Hör av dig till oss så ska vi vara Dumbledore till din Harry Potter.

Skicka ett mail med dina idéer till info@multiconsverige.se så lovar vi att hjälpa er göra det bättre själv, då!